Aprovat el Pacte per a una Moda Circular

La Generalitat de Catalunya impulsa aquest pacte amb agents de la cadena de valor
El Pacte neix per donar resposta als reptes del sector, generant instruments que facin possible la transformació del sector cap a un model circular. Aquesta iniciativa sectorial és una de les accions pilot d’economia circular triades per la Unió Europea dins del projecte Interreg Europe CircE .


Segons dades que recull el pacte, el sector del tèxtil és un dels majors consumidors de recursos del món, amb un enorme impacte ambiental i climàtic: si bé es venen 100.000 milions de peces de roba cada any al món, es reciclen menys de l’1% dels residus tèxtils. A Catalunya, cada persona consumeix anualment entre 21,5 i 26 kg de roba, però només recollim selectivament el 12% dels residus tèxtils.


Un cop aprovades les bases del pacte, s’obre un període perquè diferents actors del tèxtil (roba, calçat i complements) puguin sumar-se per transformar la manera com el sector produeix, subministra, consumeix i utilitza la roba i els teixits per reduir els residus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Subscriu-te a la Newsletter

*

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad