Inaugurada la nova Unió de Cooperadors

  L’històric edifici de la Rambla, ja plenament remodelat però mantenint la seva essència, esdevé, ara, seu per promoure les noves economies transformadores.
  L’acte institucional ha encapçalat presidit per l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i ha anat seguit d’un cap de semana ple d’activitats per a tothom.

  La ciutadania ja ha pogut conèixer la nova Unió de Cooperadors amb una jornada de portes obertes i la realització de diferents activitats. El 12 de novembre, l’alcaldessa de Gavà Gemma Badia va inaugurar l’equipament, que després d’una profunda remodelació, ha permès fer més funcional aquest edifici històric, però mantenint tant la seva essència arquitectònica com els seus orígens.

  Badia va posar en valor “la bona feina que s’ha fet per poder recuperar aquest espai, perquè la ciutat guanyi un equipament nou al bell mig de Rambla que serà pioner i clau per promoure l’economia sostenible, cooperativa i sobretot social, que en temps com els actuals, on impera el capitalisme salvatge i les desigualtat són cada vegada més acusades, és més necessari que mai”. També es va mostrar convençuda de que a la Unió de Cooperadors sabrem tornar a innovar com fa 90 anys, amb les idees, activitats i persones del Gavà actual i futur.  Ara cal animar a tothom perquè vingui i participi aportant noves idees en la línia de l’Agenda 2030.

  Durant la visita inaugural la coordinadora de la Unió de Cooperadors, Míriam González, va explicar que “des aquí es farà un acompanyament des de zero a la persona, serem un punt d’acollida per concretar la idea que es presenti i fer l’acompanyament personalitzat en tot el desenvolupament de la mateixa, que físicament tindrà lloc a la incubadora, un espai de co-treball. Tot seguit, si cal prototipar, es podrà fer al laboratori, que compta amb diferents maquinàries com ara impressores 3D, talladores de làser o viniladores”.

  Després de l’acte institucional van començar tota una sèrie d’activitats populars pensades per a tota la familia i que van comptar amb una alta participación:

  • Visites lliures i guiades per conèixer tot el que ofereix la Unió de Cooperadors.
  • Espai audiovisual: per saber sobre el passat, el present i el futur de l’equipament.
  • Espai digital: per experimentar què es pot fer amb impressores 3D, el tall làser i la robòtica.
  • ESScape Room per divertir-se amb valors
  • Exposició de la memòria històrica de la Unió de Cooperadors 
  • Fotomató per fer-se fotos commemoratives

  En els propers 6 mesos s’ha dissenyat un altre programa d’activitats per donar a conèixer l’equipament, on es vol seguir implicant al grup impulsor i als diferents agents interessats, inclós l’alumnat de les escoles, incorporant el projecte a la Guia Educativa de Ciutat

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Pinterest
  Subscriu-te a la Newsletter

  *

  Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

  Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

  Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
  Privacidad