La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, visita la Unió de Cooperadors

La ministra i exalcaldessa de Gavà s’ha reunit amb l’equip de govern municipal i ha anunciat diverses mesures importants per la ciutat.

No hi haurà pistes independents en cap ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Així ho va assegurar la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a la visita que va fer el passat 18 de novembre a la seva ciutat natal. Aquest va ser un dels anuncis que va fer a la Unió de Cooperadors, projecte que ella mateixa va impulsar quan era alcaldessa, i on es va reunir amb l’equip de govern municipal.

La ministra ho va assegurar en aquests termes: “Vull dispersar qualsevol sospita sobre si és una possibilitat tornar al sistema de pistes independents: no, rotundament no, aquesta no és una opció, i precisament el projecte actual d’ampliació de l’aeroport el que permet, entre altres coses, és blindar la configuració actual del sistema de pistes. Per això és la opció que defensava com alcaldessa i per això també és la opció que continuo defensant com a ministra”. Sánchez ha recordat, en relació a aquesta ampliació de l’aeroport del Prat, que ara la pilota és a la teulada de la Generalitat, ja que el govern estatal continua defensant que aquest és un bon projecte.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va voler ser també taxativa en aquest assumpte: “He llegit en algun diari que s’estava tornant a posar una opció sobre la taula en relació a l’ampliació de l’aeroport, que és la de les pistes independents. Aquesta és una opció que està blindada i descartada i que en cap moment es tindrà en compte, de fet amb la ministra gairebé no ho hem comentat”. Badia ha insistit en assegurar que, per la tranquil·litat dels nostres veïns, s’ha de deixar molt clar que la pau acústica de la ciutat és un tema innegociable, i que en cap moment s’anirà a discutir una cosa que ni s’ha ofert ni és viable per raons òbvies.

A la roda de premsa que també va oferir a les instal·lacions de la Unió de Cooperadors, Sánchez també va fer un altre anunci relacionat amb les infraestructures gavanenques: la construcció d’una nova estació de rodalies a la ciutat, al límit amb Castelldefels, per on passen les línies de tren R2 i R2 Sud. Aquesta estació se situarà en la zona de la futura transformació de Gavà, entre Ca n’Horta i el Tanatori. La ministra va dir que en poques setmanes es presentarà l’estudi funcional d’arquitectura, i s’espera que la redacció del projecte constructiu es liciti abans de l’estiu de 2023.  

Nous anuncis fets en un nou equipament que mira al present i, sobretot, al futur de Gavà com una ciutat moderna i transformadora.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Subscriu-te a la Newsletter

*

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad