La Unió de Cooperadors acollirà l’esdeveniment final del projecte europeu BioCanteens

  • Gavà forma part, juntament amb altres tres ciutats europees, d’aquest projecte de transferència URBACT, per implantar menjadors escolars sostenibles als municipis participants.
  • L’acte final del BioCanteens se celebrarà a la Unió de Cooperadors el 29 de novembre amb experiències inspiradores i la participació d’experts/es en alimentació.

Després de divuit mesos de treball, Gavà organitza a la Unió de Cooperadors l’acte final de cloenda del projecte europeu URBACT BioCanteens.  L’esdeveniment tindrà lloc el dimarts 29 de novembre, de 9:30 h a 13.30 h, i servirà per presentar i difondre tota la feina que s’ha fet fins ara, així com els resultats.

L’objectiu d’aquesta jornada és el mateix que el del BioCanteens: mostrar el potencial dels menjadors escolars sostenibles com a vertebradors del territori i com a promotors d’un model d’alimentació més sana i sostenible. Durant la jornada es comptarà amb l’exposició d’altres experiències inspiradores sobre la transició cap a aquest model d’alimentació saludable a les escoles. També hi haurà una xerrada del doctor i catedràtic Nicolàs Olea sobre l’exposició de tòxics en la vida quotidiana, incloent-hi l’alimentació.

Aquest esdeveniment està pensat per a centres educatius, associacions de pares i mares i totes aquelles persones, entitats i professionals que tinguin interès en l’àmbit de l’alimentació saludable i accessible per a tothom. 

Qui vulgui assistir a l’esdeveniment, s’hi ha d’inscriure abans del 25 de novembre, a través d’aquest formulari.

Alimentació saludable des de l’edat escolar

Gavà forma part de la Xarxa de Transferència BioCanteens des del juny de 2021. El projecte tracta de garantir la distribució de menjars escolars sostenibles com a palanca clau per al desenvolupament d’un enfocament agroalimentari local integrat, que protegeixi tant la salut de la ciutadania com el medi ambient.

L’objectiu principal és transferir les bones pràctiques de Mouans-Sartoux (la ciutat líder del projecte) en l’àmbit de la restauració escolar col·lectiva. La resta de ciutats sòcies són Wroclaw (Polònia) i Lieja (Bèlgica).

A Gavà es va formar un grup local amb personal tècnic i polític de l’Ajuntament, així com agents socioeconòmics de la ciutat (representants d’escoles, associacions de familiars d’alumnes, nutricionistes, pagesia…). Durant tot el temps que ha durat el projecte, aquest grup ha estat treballant per poder complir els propòsits marcats. Durant l’esdeveniment final els coneixerem més àmpliament.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Subscriu-te a la Newsletter

*

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad