uc-comp-1uc-comp-3
QUÈ ÉS LA UNIÓ DE COOPERADORS

La Unió de Cooperadors és present i futur

L’any 2016, les entitats, la ciutadania i l’Ajuntament vam fer el procés participatiu per decidir quina vida donar a la nova Unió de Cooperadors.

Avui, la Unió de Cooperadors ja es un nou equipament de la ciutat, i també una comunitat formada per tothom qui la impulsa i en forma part.

La Unió de Cooperadors forma part de la Gavà que volem, la Gavà que va a més; respectant el seu passat i imaginant el seu futur, integrant noves maneres de fer com l’economia social i l’emprenedoria col·laborativa, la sostenibilitat i la innovació, perquè tot sumi i seguim construint la millor Gavà possible.

Us convidem a conèixer el passat, present i futur de la Unió de Cooperadors.

VINE I CONEIX LA UNIÓ DE COOPERADORS

Sinergies de treball col·laboratiu que dinamitzen i fan créixer el talent a la nostra ciutat

QUÈ FEM?

A la Unió de Cooperadors trobareu...

VALORS

Els valors cooperatius

El cooperativisme és una innovació organitzativa, sorgida al voltant de 1840, promoguda per les classes populars per ajudar-se mútuament davant del nou sistema d’organització social i del treball que suposa la revolució industrial.

La Unió de Cooperadors neix a Gavà l’any 1932, quan un grup de treballadors de l’empresa Roca Radiadors va emprendre una cooperativa de consum que els permetia accedir als productes de primera necessitat, evitant intermediaris i a més bon preu.

Avui a Catalunya, hi ha més de 4.000 cooperatives de diversos tipus: de treball, de consum, agràries… Es basen en una gestió democràtica i les seves finalitats són l’acció col·lectiva a través de la cooperació i la generació d’una comunitat per donar resposta a reptes socials.

VALORS

Els valors arquitectònics

L’any 1934 la Unió de Cooperadors de Gavà va encarregar la construció de la seva seu als arquitectes Josep Lluis Sert i Josep Torres Clavé i el responsable de dissenyar els plànols va ser Torres Clavé. Com a membres del GATPAC, van impulsar l’avantguarda artística i arquitectònica als anys trenta, seguint els principis desenvolupats per l’escola Bauhaus i Le Corbusier.

El resultat va ser una obra del més pur estil racionalista, que buscava adaptar-se a la funció per a la qual es va concebre, destacant la seva funcionalitat, les formes geomètriques simples, el dinamisme i els espais obrets i transparents, amb l’ús de l’acer, el formigó i el vidre com a materials predominants.

Culminades les obres de rehabilitació de l’edifici, iniciades el 2019, el projecte de 1935 té ara una segona oportunitat per tal de recuperar la llum, la transparència i la mediterraneïtat racionalista.

IMATGES I DOCUMENTS

Arxiu Històric

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad